SWEA i Lissabon – nätverket för svenskor i Lissabon

Avsnitt 6. SWEA Lissabon – nätverket för svenskor i Lissabon

Att flytta till ett helt nytt land är ett utmanande projekt på många sätt. Språk, kultur och inte minst att hitta och skapa ett socialt nätverk på en plats där man inte känner någon.

Eva och hennes man Anders hade bestämt att flytta till Frankrike när Eva blev pensionär. Men en långhelg i Lissabon förändrade allt!

De föll pladask för Lissabon och den tidigare planen att inleda ett nytt, spännande liv i Frankrike skrotades. De flyttade istället till Portugal dit dom kom för cirka 5 år sedan utan att känna en enda person.

Direkt tog Eva kontakt med SWEA i Lissabon – nätverket för svensktalande kvinnor bosatta i eller runt Lissabon. Där har hennes engagemang ökat från att vara med i SWEAs intressegrupp för att spela golf, till att idag vara ordförande för SWEA Lissabon.

I detta avsnitt träffar vi Eva på ett café i den lugna, vackra Jardim da Estrela parken.
Där Eva berättar mer om deras val och erfarenheter att bosätta sig i Lissabon och om den första tiden i Portugal. SWEAs arbete, aktiviteter och insatser i Lissabon beskrivs samt upplevda skillnader mellan Sverige och Portugal. Dessutom några tips på platser att besöka, saker att göra vid ett besök i Portugal och Lissabon.

Vill du veta mer eller kontakta SWEA Lissabon? Läs mer på deras hemsida här