Vi flyttade från Portugal till Sverige

Avsnitt 10. Vi flyttade från Portugal till Sverige

Det har under många år varit och är fortfarande populärt för många svenskar att flytta till Portugal. Oavsett rådande skatteregler. Det som brukar nämnas som skäl att flytta är främst klimatet, att Portugal är ett säkert land samt en lägre kostnadsnivå jämfört med Sverige.

Men det finns de som gör tvärtom.

I det här avsnittet träffar vi Joel Flores som för sex år sedan flyttade med sin familj från Portugal till Sverige och Borlänge. Det hela började med att Joel och hans fru kände att livet i Portugal, med mycket långa arbetsdagar och pendlingsresor påverkade familjelivet negativt. Där Joel var ekonomichef på ett privat företag och hans fru arbetade som tandläkare.

Både jobbade mycket vilket innebar att det var svärföräldrarna som fick lämna och hämta deras barn, laga middag till barnen osv.
De ville bryta detta mönster och få mer kvalitet och tid med deras barn.

I vårt samtal berättar Joel bland annat om hur det kom sig att de hamnade i Borlänge och Dalarna. Utmaningen med det svenska språket, betydelsen av svenska vänner och vad han saknar från Portugal. Dessutom några tips på platser att besöka i Portugal.

Du lyssnar på avsnittet i din podcastspelare eller här:


Fler avsnitt från Portugalpodden

Portugalpodden är en podcast om Portugal som vänder sig till dig som ska besöka, funderar på att flytta till eller redan bor i Portugal. Eller för dig som helt enkelt vill veta mer om landet.

Du hittar tidigare avsnitt här


Familjen Flores flyttade från Portugal till Sverige och Dalarna