Skillnader och likheter mellan Sverige och Portugal

Avsnitt 11. Skillnader och likheter mellan Sverige och Portugal

Det här avsnittet handlar om skillnader och likheter mellan Sverige och Portugal. Jag och min vän Annis gjorde helt enkelt som så att vi på varsitt håll, skrev ner de skillnader och likheter vi upplever mellan de länderna. Sen spelade vi in detta avsnitt, där vi har helt olika bakgrund och erfarenhet från Portugal och Sverige.

Annis är född i Portugal men har växt upp i Sverige (Malmö) och bor nu i Portugal sedan 13 år tillbaka. Jag som turist och en mer tillfällig besökare i landet sedan några år tillbaka.

Måste erkänna att var lättare att komma på skillnader än likheter.
Men det finns några likheter som är värda att nämna! För det första bor det ungefär lika många invånare i Sverige och Portugal (cirka 10 miljoner). Dessutom har våra huvudstäder ungefär lika många invånare (om man räknar med Storstockholm).

Mer information om Portugal finns samlade på sidan – Fakta om Portugal här

En annan likhet är att vi geografiskt ligger i Europas utkanter, fast på olika platser – Sverige i norr och Portugal i söder.

Du lyssnar på avsnittet i din podcastspelare eller här:


Fler avsnitt från Portugalpodden

Portugalpodden är en podcast om Portugal som vänder sig till dig som ska besöka, funderar på att flytta till eller redan bor i Portugal. Eller för dig som helt enkelt vill veta mer om landet Portugal.

Du hittar tidigare avsnitt här


Aldeia da Mata Pequena mellan Mafra och Lissabon. är en liten by som tar besökare till det förflutna i ett orört grönt landskap.